A Visumax látásjavító szemkezelés

A Visumax látásjavító szemkezelésA lézeres látásjavító kezelések folyamatosan fejlődnek, a kezdeti PRK kezeléstől, amelynek változatai még ma is rendkívül népszerűek, ma már eljutottunk oda, hogy egy lézer helyett két lézerrel, emberi beavatkozás nélkül végzik a lézeres szemműtéteket. A ma elérhető egyik legmodernebb kezelés a Visumax látásjavító kezelés, ezt fogjuk bemutatni bejegyzésünkben.

A Visumax, hasonlóan a másik modern kezeléshez, a Femtohoz, a kétlézeres kezelések közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy az első lépésben az egyik lézer létrehoz egy vékony védőlebenyt a szaruhártya felső rétegéből, a másik lézer pedig a védőlebeny alatt elvégzi a szaruhártya átalakítását, ami magát a látásjavítást jelenti. Ez a folyamat hasonlóan működik a Femto kezelés során is, a különbség azonban, hogy a Visumax kezelés nem változtatja meg a szaruhártya görbületét, hanem a szaruhártya természetes íve mentén halad, így nem kell lelapítani a szem felszínét a kezelés során.

A Visumax kezelés további előnye, hogy nem növeli meg a szemnyomást. A szemnyomás megnövekedése a Femto kezelések egyik velejárója, a szemnyomás megnövekedése miatt sokan vannak, akik nem alkalmasak a Femto kezelésre. A Visumax kezelés azonban nem jelent akadály ezen páciensek számára, így aki korábban a magas szemnyomás miatt nem volt alkalmas a Femto kezelésre, az bátran választhatja magának a Visumax látásjavító szemkezelést.

A Visumax kezelés nem csak kíméletesebb, hanem gyorsabb, precízebb is, mint az eddigi kezelések. Az elérhető eredmény jobb, a kezelés és a felépülés ideje gyorsabb, mint a többi választható lézeres szemműtét esetén.