Tanácsok az idő beosztásához kisgyerekes anyukáknak

Tanácsok az idő beosztásához kisgyerekes anyukáknakA gyereknevelés nem egyszerű feladat, főleg, hogy legtöbben nem engedhetik meg maguknak, hogy kizárólag a gyerekneveléssel foglalkozzanak, hanem mellett a házimunkákból is ki kell venni a részüket, vagy dolgozni kell járni, ha kicsit idősebb már a gyermek. Szerencsére rengeteg segítséget találhat mindenki a barátok, ismerősök között, vagy akár az internet segítségével, pl. a http://munkacsalad.hu weboldal segítségével.

Nézzük meg, hogy mit tudsz tenni saját magad, hogy mindenre legyen időd.

Tervezz előre

A legfontosabb dolog, hogy próbálj meg előre gondolkodni, oszd be az idődet. Ennek segítségével tudni fogod, hogy milyen teendők vannak még az adott napra, és azt is időben észreveszed, ha véletlenül elcsúsztál valamivel.

Egyszerre egy dolgot csinálj

Ha van 2 feladatot, és felváltva belefogsz mindkettőbe, párhuzamosan csinálod őket, akkor hosszabb ideig fognak tartani, mint ha külön-külön végeznéd őket, egymás után. Ennek megfelelően, ami éppen terítéken van, azt csináld, és próbálj minden más zavaró tényezőt kizárni, ami megzavarja a figyelmedet.

Munka és a család összehangolása

Ez az egyik legnehezebb feladat, amire akkor kerül sor, amikor a gyermek már kicsit nagyobb lesz. Ha elkezdesz mellette dolgozni, akkor is meg kell oldani a gyerek problémáit, felügyeletét stb., valamint a házimunka sem lesz kevesebb, és még munkát is kell végezni mellette. Ehhez is szükség lesz az első pontban bemutatott tervezésre, valamint arra is, hogy tudd, melyek azok a feladatok, amiket ki tudsz adni másnak, legyen az rokon, ismerős, vagy fizetett segítség.