A száraz macskaeledelek

A száraz macskaeledelekManapság már könnyebb, mint valaha macskaeledelt beszerezni, köszönhetően a számos állateledel webáruháznak. Ha vásárolni szeretnénk, a macskaeledeleket tekintve mindig felmerül a kérdés, hogy száraz vagy vagy nedves macskaeledelt etessünk kedvencünkkel. Bejegyzésünkben a szárazeledelekről lesz szó.

Szárazeledelek

A szárazeledelek egyik legnagyobb előnye, hogy olcsóbbak, mint a hasonló minőségű nedves macsakaeledelek. Ez annak köszönhető, hogy kisebb százalékban tartalmaznak húst, ami drágább, mint az egyéb összetevők. A szárazeledeleket vásárolhatjuk nagyobb kiszerelésben is, mivel tartósabbak, mint a nedvesek, melyeket inkább konzervként lehet inkább beszerezni. A száraz tulajdonságnak köszönhetően adagolni is könnyebb ezt a fajta macskatápot. A szárazeledelek a macskák fogazatára is jó hatással vannak, mivel egészségesebb fogazatot eredményez a rendszeres rágcsálás.

Hátrányai is vannak természetesen ezeknek az eledeleknek, pl. az, hogy a válogatósabb macskák nem biztos, hogy megeszik a szárazeledeleket, lehet bármilyen jó választás, ha macskánk nem hajlandó enni belőle. Ha mindenképpen azt szeretnénk, hogy fogyasszon belőle kedvencünk, akkor érdemes több fajta tápot, ízesítést kipróbálni, mire megtaláljuk azt, melyet szívesen elfogyaszt.

Amire figyelni kell, hogy a szárazeledel mellé mindig kapjon a macska friss vizet, mivel csak az eledel fogyasztása komoly betegségek kialakulását okozhatja folyadékbevitel nélkül.