Mit kell tudni a Visumax kezelésről?

Mit kell tudni a Visumax kezelésről?Köszönhetően a lézeres látásjavítás folyamatos fejlődésének, ma már számos lézeres szemműtét kezelés típus közül választhatunk, ha szemünk fénytörési hibáit szeretnénk javítani. Amíg korábban a PRK, a LASIK és a FEMTO állt rendelkezésünkre, és a FEMTO számított a legmodernebb kezelésnek, addig ma már vagy egy negyedik nagy típus is, a VISUMAX látásjavító kezelés.

Bármelyik kezelést is választjuk, manapság mindegyik kezelés teljesen fájdalommentes, és a LASIK kivételével a szövődményektől sem kell tartanunk.

A VISUMAX kétlézeres eljárás, hasonlóan a FEMTO kezeléshez, azonban annál kíméletesebb, gyorsabb és biztonságosabb is. A VISUMAX-hoz használt lézer előnye, hogy nem változtatja meg a szaruhártya görbületét, hanem annak természetes íve mentén halad. Erre a korábbi lézerek nem voltak képesek, aminek köszönhetően „le kellett lapítani” a szemfelszínt. Ennek köszönhetően annyira kíméletes a kezelés, hogy olyan pácienseken is végezhető, akik a többi kezelésre nem alkalmasak a szemnyomás megnövekedésének veszélyei miatt.

Ennek megfelelően a VISUMAX alkalmazható szinte mindenkinél, akinek szemüveggel, kontaktlencsével javítható fénytörési hibái vannak, legyen szó közellátásról, távollátásról, szemtengelyferdülésről vagy olvasószemüvegről.

A VISUMAX lézer mindezek mellett kisebb energiával dolgozik, és nagyságrendekkel több impulzust bocsájt ki, mint a második legfejlettebb FEMTO lézer.