Mire figyeljünk konténer rendelés előtt?

Mire figyeljünk konténer rendelés előtt?Konténerre általában lakásfelújításkor, építkezéskor van szükség, de egyéb esetekben is előfordulhat, hogy annyi (vagy olyan) hulladékunk keletezik, hogy a szokásos szemétszállítási megoldásokkal nem oldható meg az elszállítás.

Először is próbáljuk meghatározni, hogy mekkora konténerre lesz szükségünk. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy melyik méret lesz a tökéletes, akkor válasszunk eggyel nagyobbat. Ez megkönnyíti a munkavégzést és a szállítást is.

A konténernek elég sok hely fog kelleni, és olyan helyre tudjuk csak tenni, ahol a szállító autó le tudja tenni. Ez azt jelenti, hogy hiába van elég hely pl. az udvarban, ha a szállító autó nem tud oda bejutni. Ha nem a saját területünkön helyeznénk el, hanem közterületen, akkor az illetékes önkormányzattól kell területfoglalási engedélyt kérni.

Előre el kell dönteni, hogy milyen hulladékot szeretnénk elhelyezni a konténerben, ettől függ ugyanis az, hogy milyen konténerre van szükségünk. A választási lehetőségek általában a sittes konténer és a vegyes hulladékos konténer. Ha tisztán sittes konténert kérünk, akkor abba csak sitt mehet, egyéb dolgok nem.

Ha a fentieket eldöntöttük, akkor következhet a konténer megrendelése. Ne hagyjuk az utolsó pillanatra, ugyanis gyakran nehéz olyan céget találni, amely pl. másnap reggelre ki tudja szállítani a konténert.