Milyen szőrtelenítési megoldások vannak?

Milyen szőrtelenítési megoldások vannak?Rengeteg oka lehet, ha valaki szőrtelenítésre vállalkozik. Szerencsére manapság már rengeteg különböző technika közül lehet választani, ha el szeretnéd tüntetni a szőrszálakat, melyek között van átmeneti és végleges szőrtelenítés is. Lássuk, milyen megoldások vannak szőrtelenítésre manapság.

Borotválás

Az egyik legnépszerűbb, legkönnyebben végezhető technika a borotválás. Előnye, hogy otthon is könnyedén elvégezhető, és nincs szükség hozzá semmi különleges készülékre, eszközre. Hátránya, hogy néhány naponta meg kell ismételni, ha a szőrtelen állapotot tartani szeretnéd. Borotválkozáskor a bőr is megsérülhet, így óvatosan kell végezni.

Gyantázás

A gyantázás lényege, hogy gyantát visznek fel a bőrre, majd szilárdulás után műanyag csíkok segítségével „kitépik” a szőrszálakat a bőrből. Előnye, hogy szemben a borotválás rövid ideig tartó eredményével, a gyantázás akár hetekig tartó megoldást jelenthet. Hátránya, hogy ahogy a folyamat leírása is mutatja, elég fájdalmas lehet. Emellett a következő gyantázással várni kell addig, amíg a szőrszálak elég hosszúra meg nem nőnek. Végezhető otthon is, de a biztos megoldásért érdemes szalonba menni.

Szőrtelenítő krémek

A krémek lényege, hogy roncsolják a szőrszálakat, ami a bőrre is hatással lehet, így gyulladások, irritációk alakulhatnak ki.

Végleges szőrtelenítések

A lézeres vagy IPL szőrtelenítések segítségével végleges eredmény érhető el. Ezek lényege, hogy a lézeres sugárzás hatására a szőrszálak örökre eltűnnek. Egy kezelés több alkalomból áll, az ára is jóval magasabb, mint az előző megoldásoknak, de garantáltan végleges megoldást nyújtanak.