Miért választják egyre többen a lézeres látásjavítást?

Miért választják egyre többen a lézeres látásjavítást?Amíg 10-15 évvel ezelőtt alig lehetett találkozni olyan emberekkel, akik nem szemüveggel vagy kontaktlencsével javították látásproblémáikat, addig manapság már egyre jobban növekszik a lézeres látásjavításon átesett páciensek száma. De minek köszönhető ez az ugrásszerű növekedés?

Az első, amit szinte minden szemműtéten gondolkodó ember megnéz, az a lézeres szemműtétek ára. A folyamatosan dráguló szemüvegekkel, kontaktlencsékkel szemben a lézeres szemkezelés ára csak minimálisan változott az utóbbi években, így ár/érték arányban folyamatosan javultak a kezelések. Természetesen a legújabb, modernebb kezelések ma is a legdrágábbak, de a személyre szabott PRK ma is maximálisan biztonságos, fájdalommentes, és alig kerül többe, mint rengeteg ember néhány éves kontaktlencsére fordított összege.

Az anyagiak nem mindenkinek jelentenek tehát pár év alatt megtérülő kiadásokat, azonban a lézeres szemműtét főbb előnyei legtöbbször nem az anyagiakban jelentkeznek, hanem a kényelemben és a tökéletes látásban.

A kontaktlencse, és főleg a szemüveg viselése rengeteg kellemetlenséggel, alkalmazkodással, lemondással jár. Akinek segédeszközre van szüksége az éles látáshoz, tudja, hogy szemüvegben le kell mondani rengeteg különböző sportágról, tevékenységről, kikapcsolódásról. A kontaktlencse is csak egy fokkal jobb, ugyanis bármikor kieshet, elmozdulhat, kosz mehet be alá, ami megint problémákat okozhat.

A lézeres szemműtét a kellemetlenségek elfelejtése mellett gyakran a 100%-osnál is jobb látást jelent a páciensek számára, így nem csak a segédeszközöket lehet elhagyni segítségével, hanem jobban lehet látni utána, mint ahogy a természetesen tökéletes látással rendelkező emberek nagy része lát.