Lézeres látásjavítás: a VisuMax

Lézeres látásjavítás: a VisuMaxA lézeres látásjavítás az egyik legnépszerűbb megoldás a szem fénytörési hibáinak javítására. Ma már számos lehetőség, kezelés közül választhatunk, ha lézeres szemműtétet akarunk végeztetni. A lehetséges kezelések közül fogunk bemutatni egyet cikkünkben, a FocusMed által végzett VisuMax lézeres szemműtétet.

A lézeres szemműtétek három fénytörési hibát tudnak javítani: a rövidlátást, a távollátást és a szemtengelyferdülést.

A VisuMax a világ egyik legfejlettebb látásjavító lézere, a Focus Medical kínálatában találhatjuk meg. Ez ugyanaz a cég, amely 15 éve elsőként vezette be Magyarországon a Femto lézeres kezelést, amely a mai napig töretlen népszerűségnek örvend a lézeres szemműtétre vállalkozók között.

Ennél eggyel fejlettebb kezelés a VisuMax, amely a elérhető legkíméletesebb, legbiztonságosabb kezelést teszi lehetővé, teljesen fájdalommentesen.

A VisuMax lézerrel végzett beavatkozás a Smile nevet kapta, a beavatkozás során létrehoznak a szem szaruhártyájában egy vékony réteget, amin megtörik a fény, majd a szaruhártya alján egy néhány milliméteres bemetszést ejtenek. Ez a vágás átlagosan 80 százalékkal rövidebb, mint amit hasonló műtéteknél használnak.

Ez az eljárás abban különbözik a Femto és a Lasik szemműtétektől, hogy a lézer a szaruhártya hagymahéj szerű szerkezetében a héj lemezeit tökéletesen követve végzi a vágást, tökéletesebben mint a megelőző kezelések során. Emellett azoknál is elvégezhető, akiknek a vannak szemfenéki elváltozásai, mivel nem okoz szemnyomás emelkedést a szemműtét alatt.