Hogyan viseljünk díszzsebkendőt

Hogyan viseljünk díszzsebkendőtA díszzsebkendő az egyik legegyszerűbb kiegészítő, amivel az elegáns kinézet tovább fokozható, szebbé tehető. Bejegyzésünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogyan viszonyul a díszzsebkendő a három népszerű ruházathoz, az inghez, a mellényhez és a zakóhoz.

Ing

Az ingek esetén már a zseb is zsúfoltság érzetét tudja kelteni, sokan szeretik a zseb nélküli, elegáns ingeket. Ha azonban a zseb mellett döntünk, akkor sem célszerű azt még egy díszzsebkendővel tovább fokozni. Ha valamilyen hasznos dologra használjuk a zsebet (pl. toll, telefon, jegyzettömb cipelésére), akkor azzal megtölthetjük, de a díszzsebkendőt kerüljük ilyen esetekben.

Mellény

Mellénynél két lehetőségünk van: zakóval vagy zakó nélkül viseljük. Ha zakó alatt viseljük a mellényt, akkor kerüljük a díszzsebkendőt hozzá, ha a mellény a legfelső ruhadarabunk, akkor viszont bátran feldobhatjuk a kiegészítővel.

Különösen előnyös, ha kötelező az elegáns öltözködés, de szeretnénk, hogy kezeink szabadon legyenek, könnyű legyen a mozgás. Ilyen esetekben kiváló megoldás a mellény + díszzsebkendő páros használata.

Zakó

Ha zakót is viselünk, akkor könnyű dönteni, mivel zakó mellét szinte kötelező a díszzsebkendő. Arra figyeljünk csak oda, hogy soha ne viseljünk egyforma mintázatú díszzsebkendőt és nyakkendőt. Hiába vásároljuk őket egy csomagban, ha mindkettő egyforma, akkor viseléskor csak az egyik kiegészítőt használjuk, a másikat pedig válasszuk hozzá illően.