Harkány kerékpáros túraútvonalai

Harkány kerékpáros túraútvonalaiHarkány elsősorban a gyógyfürdőről híres, de számos egyéb harkányi programok közül választhatnak azok, akik ide látogatnak. Az aktív kikapcsolódást kedvelőknek az egyik legjobb lehetőséget a „három folyó” kerékpárutak jelentik. A kerékpáros túraútvonalak segítségével felfedezhetők a környék nevezetességei.

A legnépszerűbb útvonalat a Harkány-Villány túraútvonat jelenti. Harkányt és Siklóst kiépített kerékpárút köti össze, Siklóst követően pedig Nagytótfalun, Kisharsányon keresztül érkezünk a Szoborparkjáról híres Nagyharsányba. Nagyharsányból egy kisebb emelkedőn felfele tekerve érkezünk Villányba. Villány borvidékéről híres országszerte, a Harkányban nyaralóknak megéri néhány órát szánni a borvidék felkeresésére.

Szintén kiváló lehetőséget nyújt túrázásra a Harkány-Vejti útvonal. Az útszakasz kiemelkedő látványossága Kórós kazettás mennyezetű református temploma. Diósviszlón található az „Ormánság kapuja”. A kerékpárútvonal az Ormánság következő településein halad át: Sámod, Adorjás, Kórós, Rádfalva, Diósviszló és Márfa.

A harmadik népszerű túraútvonal a máriagyűdi kegytemplomtól induló 2,5 km hosszú Csodabogyó-tanösvény. A tanösvény a Tenkes hegy természeti kincseit, az erdő növény- és állatvilágát mutatja be. A tanösvényen a kiinduló és végállomáson elhelyezett tájékoztató táblák mellett 22 ismertető tábla segítségével kaphatunk bepillantást a környék élővilágának mindennapjaiba.